MEEKIJK - TV- 

NIEUWS OP PAPIER = OUD NIEUWS

ZELFS DE VIS WIL ER NIET MEER IN WORDEN VERPAKT !

DE (PAPIEREN) KRANT HEEFT ZIJN BESTE TIJD GEHAD. IN RAP TEMPO SPAT HET NIEUWS VAN DE BUIS. DAAROM SPEELT DE
REDACTIE VAN STADSKLEURNIEUWS DAAR VANAF VANDAAG OP IN EN LAAT ER HAAR CREATIVITEIT OP LOS. GEEN
PROGRAMMA IS VOOR ONS HEILIG EN GEEN BOODSCHAP VOLLEDIG. DAAROM  BEWERKEN WIJ HET NIEUWS, KLEUREN HET
OPNIEUW IN, VULLEN HET AAN EN PUBLICEREN HET IN DEZE RUBRIEK.

HET SPREEKT VANZELF DAT WIJ VOORAL AANDACHT ZULLEN BESTEDEN AAN ONZE SPEERPUNTEN
KUNST KULTUUR EN POLITIEK AANGEVULD MET SPORT.
DE (PAPIEREN) KRANT HEEFT ZIJN BESTE TIJD GEHAD. IN RAP TEMPO SPAT HET NIEUWS VAN DE BUIS. DAAROM SPEELT DE REDACTIE VAN STADSKLEURNIEUWS DAAR VANAF VANDAAG OP IN EN LAAT ER HAAR CREATIVITEIT OP LOS. GEEN PROGRAMMA IS VOOR ONS HEILIG EN GEEN BOODSCHAP VOLLEDIG. DAAROM  BEWERKEN WIJ HET NIEUWS, KLEUREN HET OPNIEUW IN, VULLEN HET AAN EN PUBLICEREN HET IN DEZE RUBRIEK.


PLASTERK NIEUWE POLITIEK LEIDER PvdA?

WIE GISTERAVOND PAUW&WITTEMAN HEEFT GEZIEN KON WEER 'GENIETEN'  VAN HET PvdA 'GEWETEN' RONALD PLASTERK.

DEZE OUD-MINISTER VAN OCW VAN 2007 TOT 2010 IN BALKENENDE 4, HEEFT NA EEN SPOEDCURSUS FINANCIËN IN CAMPAGNETIJD, KENNELIJK MET GOEDKEURING VAN ZIJN PARTIJ, HET LEIDERSCHAP OP ZICH GENOMEN WANT HIJ IS DE LAATSTE WEEK NIET VAN DE BUIS TE BRANDEN OM O.A. DE 'TEGENBEGROTING' VAN DE PvdA TE VERDEDIGEN. MET ALS VOORNAAMSTE PUNT VAN BEZUINIGING 'GEEN AANSCHAF VAN JSF's.

TERWIJL PARTIJGENOOT MARIËT HAMER, DIE BLIJKBAAR NET ALS DE 'JONGE HONDEN' VAN DE PvdA, SINDS DE VERKIEZINGEN EEN SPREEKVERBOD HEEFT NOG TOT VLAK VOOR DE TWEEDE KAMERVERKIEZINGEN DE AANKOOP NAMENS DE PvdA MOEST BLIJVEN VERDEDIGEN EN ZELFS ACCOORD GING MET DE AANSCHAF VAN EEN PROEFTOESTEL.

MET WAARDERING HEBBEN WIJ NAAR DE BELGISCHE GAST, DIRECTRICE VAN HET ANTWERPS ATHENEUM, KARIN HEREMANS (foto rechts) GELUISTERD DIE TEVENS AUTEUR IS VAN HET BOEK "EEN TIP VAN DE SLUIER". ZIJ KON HELDER UITLEGGEN WAAROM OP HAAR SCHOOL HET DRAGEN VAN EEN HOOFDDOEK IS VERBODEN . OP DE VRAAG VAN JEROEN PAUW AAN DEMISSIONAIR MINISTER PLASTERK 'OF DAT IETS WAS OM OP NEDERLANDSE SCHOLEN IN TE VOEREN', REAGEERDE PLASTERK ARROGANT EN ONTKENNEND.

WAT WIL JE OOK, ALS JE SAMEN MET JE VROUW ELS OP PRINSJESDAG 2010 EEN STATEMENT WILT MAKEN. ELS PLASTERK-BEUMER DROEG N.L. EEN HOOFDDOEK DIE ZIJ ZELF BEURTELINGS 'SLUIER' EN' 'N MOOI LAPJE STOF' NOEMDE. VERVOLGENS ZORGDE DE FAMILIE PLASTERK ER VOOR HET OOG VAN DE CAMERA VOOR IN DE BUURT VAN GEERT WILDERS TE GAAN STAAN ZODAT DEZE 'POLITIEK CORRECTE' RAKKERS 'SAVONDS PROMINENT HET JOURNAAL ZOUDEN HALEN.

DE FAMILIE PLASTERK GAF ALS UITLEG AAN DE MEDIA DAT HET 'GEKUNSTELDE GEDOETJE' OPGEVAT MOEST WORDEN ALS 'EEN KNIPOOG'.

WORDT VERVOLGD........ 

23 SEPTEMBER 2010

copyright © stadskleurnieuws 2010

STIEREN'VECHTEN' IS GEEN KUNST

28 JULI 2010..........'FEEST' IN CATALONIË; DE EERSTE REGIO IN SPANJE WAAR STIERENVECHTEN WORDT VERBODEN. VANOCHTEND STEMDE HET PARLEMENT VAN DE NOORDOOSTELIJKE REGIO VOOR EEN VERBOD OP DE EEUWENOUDE BLOEDIGE TRADITIE VAN HET STIERENVECHTEN. IN DE ENIGE CATALAANSE ARENA DIE NOG OPERATIONEEL IS, LA MONUMENTAL IN BARCELONA, WORDEN VANAF 2012 GEEN CORRIDA'S MEER GEHOUDEN.

HET IS VOORALSNOG EEN MOEDIG POLITIEK STATEMENT ALS RESULTAAT VAN EEN BURGERINITIATIEF VAN DIERENACTIVISTEN.  OPMERKELIJK IS HET DAT SPAANSE STIERENFOKKERS AL JAREN  EUROPEES SUBSIDIEGELD OPSTRIJKEN OM HET RAS DAT WORDT GEFOKT ALS VECHTSTIER IN STAND TE KUNNEN HOUDEN. ER KLEEFT DUS OOK BLOED AAN DE HANDEN VAN 'EUROPA' OMDAT DE BEROEPSGROEP RUITERLIJK TOEGEEFT DAT ZIJ AL LANG MET DE FOK VAN DEZE STIEREN ZOUDEN ZIJN GESTOPT ALS ER GEEN SUBSIDIE ZOU ZIJN VERLEEND.

DE UITVOERENDE MACHT, DE BURGEMEESTERS, HEBBEN NU AL AANGEGEVEN DAT DE FESTIVITEITEN RONDOM HET STIERENVECHTEN GEWOON DOORGANG ZULLEN VINDEN. OMDAT DE LOKALE BEVOLKING DAT ZO GRAAG WIL EN OMDAT ZIJ ZELF GRAAG HERKOZEN WILLEN WORDEN.

TRADITIE HOEFT GEEN KUNST TE ZIJN

                                                                                                                     

 

HELE DORPEN IN SPANJE LOPEN UIT WANNEER 'N WEERLOZE STIER, DIE VOORAF DOOR DE PASTOOR IS GEZEGEND, WORDT VASTGEBONDEN AAN DE POMP OP HET PLEIN EN EEN BRANDENDE FAKKEL OP ZIJN KOP GEBONDEN KRIJGT. ONDER LUID GEJUICH WORDT DE STIER, DOL VAN ANGST, DAARNA DOOR DE STRATEN GEJAAGD ALS HOOGTEPUNT VAN DE JAARLIJKSE FESTIVITEITEN.

60 JAAR GELEDEN KENDEN WIJ IN NEDERLAND SOORTGELIJKE 'TRADITIES'. ER WERDEN KIKKERS OPGEBLAZEN EN KATTEN DOODGEKNUPPELD UIT PUUR VOLKSVERMAAK. OF MEN TROK OP VASTENAVOND, GEZETEN OP EEN PAARD, DE KOP VAN EN LEVENDE GANS. IN NEDERLAND ZIJN DEZE VOLKSGWOONTES NOOIT TOT KUNST VERHEVEN EN DAT ZAL DAN OOK WEL DE REDEN ZIJN DAT DEZE BARBAARSE GEWOONTEN UIT ONZE CULTUUR ZIJN VERDWENEN.

WAT DIERENLIEFHEBBERS VANUIT DE HELE WERELD ZORGEN BAART IS HET FEIT DAT HET VOORNAMELIJK DE SPAANSE JEUGD IS, AL OF NIET ONDER INVLOED, DIE ALS PROMOTORS OPTREDEN VAN DIT 'VOLKSVERMAAK'................. WIJ VRAGEN ONS DAAROM AF HOE VAAK WIJ DE NU VOLGENDE BEELDEN NOG ONDER OGEN ZULLEN KRIJGEN VOORDAT HET STIERENVECHTEN VOORGOED IS UITGEBANNEN.

                                                                                                                                                                                                                                                                                          28 JULI 2010

copyright © stadskleurnieuws 2010


97ste RONDE VAN FRANKRIJK

IK VIND DAT DE TOUR DE FRANCE VERVALLEN IS TOT SUPERKERMISKOERS. EEN DRIE WEKEN DURENDE, LIFE UITGEZONDEN RECLAMESPOT. DE AFGELOPEN RONDE VAN FRANKRIJK KENDE SLECHTS 2 HOOGTEPUNTEN EN HET OPTREDEN VAN FABIAN CANCELLARA TIJDENS DE TOUR STAAT VOOR MIJ SYMBOOL VOOR DE SPORTIEVE TELOORGANG VAN DE RONDE VAN FRANKRIJK.

CANCELLARA NEUTRALISEERDE IN DE DERDE ETAPPE DE KOERS OMDAT ER VEEL VALPARTIJEN WAREN WAARBIJ OOK ZIJN PLOEGGENOOT ANDY SCHLECK  BETROKKEN WAS. HIJ OOGSTTE LOF EN BEGRIP VOOR ZIJN OPTREDEN MAAR NOG GEEN WEEK LATER WERD BEKEND DAT DE HANDELWIJZE VAN CANCELLARA WAS GESTUURD DOOR HET INGRIJPEN VAN MEERDERE LEIDERS VAN GROTE PLOEGEN.

DE PLOEGLEIDERS BEÏNVLOEDEN AL JAREN HET 'SPORTIEVE' VERLOOP VAN DE TOUR EN DAT GAAT TEN KOSTE VAN DE PRESTATIES. ZO BEGINT ELKE ETAPPE IEDERE DAG OPNIEUW MET 3 "UITLOPERS" DIE GEZAMELIJK 5 UUR OP KOP MOGEN RIJDEN OM ENKELE KILOMETERS VOOR DE FINISH TE WORDEN INGEHAALD. JE MAG ALS WIELERFAN UREN NAAR SAXO, RABOBANK OF SKODA KIJKEN, WANT ZIJ ZIJN HET DIE GEPROMOOT MOETEN WORDEN. HOEWEL DE OPNAMES VANUIT DE HELICOPTER PRACHTIGE BEELDEN OPLEVEREN WORD JE DOODZIEK VAN HET GELUL VAN DIE 3 OUD WIELRENNERS DIE DE TIJD VULLEN MET PRIETPRAAT.

DE BEZEMWAGEN IS VOLLEDIG UIT DE RONDE VAN FRANKRIJK VERDWENEN EN DAT KOMT OMDAT DE 97STE TOUR DE TRAAGSTE SINDS JAREN WAS. IEDERE RENNER IS NIET VEEL MEER DAN EEN RIJDENDE RECLAMEZUIL EN ELKE SPONSOR HEEFT ER DUS BELANG BIJ OM MET ZOVEEL MOGELIJK RENNERS IN PARIJS AAN TE KOMEN. DE AFGELOPEN TOUR HAD NAUWELIJKS UITVALLERS EN ZIJ DIE UITVIELEN WAREN DE SLACHTOFFERS  VAN DE TALLOZE VALPARTIJEN. DESKUNDIGEN WETEN NIET HOE DIT KAN...... MAAR IK WEET HET WEL; HET TEMPO WAARIN GEFIEST WORDT IS TE LAAG, DE BRILLEN ( ZONDER "DODEHOEKSPIEGEL") TE GROOT EN DE BERICHTGEVING VIA DE OORDOPJES LEIDEN AF. OOK HET ONDERLINGE 'PRAATJE' TUSSEN DE RIJDERS, DIE ZICH KENNELIJK TIJDENS DE ETAPPES VERVELEN, ZIJN NIET GOED VOOR DE CONCENTRATIE.

HET "HOOGTEPUNT" UIT DE TOUR

       

IN DE TWEEDE VAN DE VIER PYRENEEËNRITTEN VERLOOR ANDY SCHLECK DOOR MATERIAALPECH ZIJN GELE TRUI. HIJ TRAPTE ZIJN KETTING ERAF EN DE SPANJAARD ALBERTO CONTADOR, DE UITEINDELIJKE WINNAAR VAN DE TOUR DE FRANCE,  PROFITEERDE ONMIDDELLIJK DOOR TE DEMAREREN. VOOR DE KIJKER EEN GESCHENK VAN GOD WANT ER GEBEURDE EINDELIJK EENS IETS DAT NIET VAN TEVOREN WAS AFGESPROKEN. VOLGENS DE VLAAMSE PRESENTATOREN HAD DE FIETS VAN SCHLECK, DIE MEER DAN 10.000 EURO KOST, GEEN 'KETTINGVANGER'. MIJN FIETS VAN 1000 EURO HEEFT DIE WEL. NA DIT VOORVAL WERD HET VOLGENS DE NEDERLANDSE COMMENTATOREN 'TOCH NOG SPANNEND'.

TOEN IK DE BEIDE KEMPHANEN SCHLECK EN CONTADOR 'HAND-IN-HAND' DE TOURMALET ZAG BEKLIMMEN EN MET 'N BANDDIKTE VERSCHIL VAN ELKAAR ZAG FINISHEN STOND MIJN BESLUIT VAST....... IK KIJK NOOIT MEER NAAR DE LIFEUITZENDINGEN VAN DE RONDE VAN FRANKRIJK EN IK VIND BOVENDIEN DAT DE TOUR NIET LANGER BIJ DE PUBLIEKE OMROEP THUIS HOORT MAAR ZOU MOETEN VERHUIZEN NAAR DE COMMERCIELEN.

DE AVONDETAPPE

                                                                                                                     

DE AANKONDIGING VAN DE NOS, VIA DIONE DE GRAAFF, VOOR HET PROGRAMMA "DE AVONDETAPPE" VAN MART SMEETS ZAL IK VOLGEND JAAR TIJDENS DE RONDE VAN FRANKRIJK BLIJVEN VOLGEN...... IN DAT PROGRAMMA ZIT ZELFS GEEN SLUIKRECLAME EN DE HOOGTEPUNTEN VAN DE DAG ZIJN TERUGGEBRACHT TOT 3 MINUTEN.

ZOLANG RABOBANKRENNER GESINK ( 6 IN HET ALGEMEEN KLASSEMENT) EEN LANGE NEUS KAN TREKKEN NAAR HET NEDERLANDSE PUBLIEK DOOR IN DE RONDE VAN BOXMEER NIET TE KOMEN OPDAGEN EN HIJ HET ZICH BOVENDIEN KAN PERMITTEREN OM 10.000 EURO STARTGELD TE LATEN LIGGEN (MET GOEDKEURING VAN PLOEGLEIDER BREUKINK) KAN MIJNS INZIENS NIET LANGER WORDEN VOLGEHOUDEN DAT WIELRENNEN EEN VOLKSSPORT IS. ANDY SCHLECK ( 2 IN HET ALGEMEEN KLASSEMENT ) WAS WEL AANWEZIG IN BOXMEER EN NAM UITGEBREID DE TIJD OM HANDTEKENINGEN AAN DE JEUGD UIT TE DELEN.

DE RABOBANK, DE SPONSOR VAN DEZE KERMISKOERS,  WERD VIA LARS BOOM WINNAAR VAN DE RONDE VAN BOXMEER. HET NOS JOURNAAL VAN 10 UUR BRACHT DE EINDSPRINT 'MOOI' IN BEELD.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         26 JULI - HEJA 2010-

copyright © stadskleurnieuws 2010

DE GEKTE VOORBIJ
NEDERLAND IS GEEN WERELDKAMPIOEN !

VOLGENS ECONOMEN VERKEERT NEDERLAND IN EEN CRISIS MAAR DAAR HEEFT NIEMAND TIJDENS HET  WK VOETBAL IETS VAN GEMERKT. SUPERMARKTEN BEHAALDEN RECORDOMZETTEN AAN BIER EN CHIPS EN DE ORANJE 'MEUK' WAS IN DE WINKELS NIET AAN TE SLEPEN.

AMSTERDAM BEZWEEK T/M GISTEREN BIJNA ONDER DE (CARNAVALS)DRUK VAN TOEGESTROOMDE FEESTVIERDERS DIE HUN BLOTE KONT AAN DE CAMERA'S LIETEN ZIEN; DAAR MOET JE IN FEBRUARI IN AMSTERDAM EENS OM KOMEN..... DAN WORD JE DAAR WEGGEHOOND EN TERUGGESTUURD NAAR "ONDER" DE RIVIEREN EN VOOR 'BOEREN' UITGEMAAKT.

STADSKLEUR HEEFT TIJDENS HET TRADITIONELE CARNAVAL NOG NOOIT ZOVEEL PLATVLOERSE HUMOR GEZIEN ALS TIJDENS DIT WK VOETBAL. DE GOEIEN NIET TE NA GESPROKEN. WAT ZAL DE POLITIE IN NEDERLAND DIEP IN HUN HART BLIJ ZIJN GEWEEST DAT NEDERLAND GEEN WERELDKAMPIOEN IS GEWORDEN WANT DAN ZOU DIT 'VOLKSFEEST' IN EEN ENORME CHAOS ZIJN GEËINDIGD!

VAN DER GIJP KREEG 2X GELIJK

RENE VAN DER GIJP VOORSPELDE BIJ AANVANG VAN HET WK VOETBAL DAT SPANJE WERELDKAMPIOEN ZOU WORDEN. BOVENDIEN WAARSCHUWDE VAN DER GIJP ENKELE WEKEN GELEDEN AL VOOR DE ONBEREKENBARE MIDDENVELDER DE JONG EN MERKTE DAARBIJ OP DAT DE JONG BIJ ELKE WEDSTRIJD SOLLICITEERT NAAR ROOD.

IN DE FINALE VAN HET WK TEGEN SPANJE KWAM DIE VOORSPELLING UIT........ GEEN ENKEL GEVAAR OP HET MIDDENVELD, MAAR DE DE JONG VOND HET NODIG OM ZIJN 'VISITEKAARTJE' AF TE GEVEN......... EEN VETTE RODE KAART HAD-IE MOETEN KRIJGEN VOOR ZIJN KARATETRAP!!....... NEDERLAND KROOP DOOR ZIJN TOEDOEN HET OOG VAN DE NAALD....... EN WIJ SCHAAMDEN ONS DOOD.

RENE VAN DER GIJP WAS VOOR ONS DE BESTE ANALIST OP T.V. VAN HET WK-VOETBAL 2010......HIJ ZOU EEN IDEALE PRINS CARNALVAL ZIJN VOOR BRABANT OF LIMBURG WANT OM DE GRAPPEN VAN DIE MAN KUN JE NOG LACHEN.

  14 JULI 2010

copyright © stadskleurnieuws 2010


WK VOETBAL 2010

CHRISTUS WINT VAN ALLAH

MILJAREN MENSEN OVER DE HELE WERELD VOLGEN DE WEDSTRIJDEN VAN HET WK VOETBALSPECTAKEL DAT DEZE KEER IN ZUID-AFRIKA WORDT GEHOUDEN. NEDERLAND IS  AL WEKEN VOOR 11 JUNI TEN PROOI GEVALLEN AAN DE ORANJETERREUR EN AAN DE COMMERCIE RONDOM HET WK VOETBAL EN DAT DUURT IN IEDER GEVAL NOG TOT 11 JULI . VOOR DIEGENEN ONDER ONS DIE NIKS MET VOETBAL OF DE KLEUR ORANJE HEBBEN IS HET AFZIEN. PROTESTEREN IS ZINLOOS EN DIEGENE DIE DAT TOCH DOET WORDT VOOR 'LANDVERRADER' UITGEMAAKT.

WAT VALT ONS OP?

DIEGO MARADONA, NU BONDSCOACH VAN ARGENTINIË, WERD TIJDENS Z'N (VOETBAL)CARRIERE DOOR DE PERS VERGUISD MAAR KRIJGT NU VAN DIEZELFDE PERS VOOR ELKE WEDSTRIJD MINUTENLANG ZENDTIJD OM Z'N CHRISTELIJKE GELOOF VOOR HET OOG VAN DE WERELD UIT TE DRAGEN. ZO HIJ KUST HET MEDAILLON OM ZIJN NEK EN SLAAT HET ENE KRUIS NA HET ANDERE OP DE BORST.... EN HET PUBLIEK SMULT.

MAAR SINDS ENKELE WEKEN HEEFT NEDERLAND Z'N EIGEN 'PLUISJE'. STERSPELER WESLEY SNEIJDER. HIJ HEEFT ZICH VOOR ZIJN VERLOOFDE YOLANTHE CABAU VAN KASBERGEN, DE EX VAN JAN SMIT, BEKEERD TOT HET KATHOLICISME. HET ZOU ZO ZIJN DAT YOLANTHE WESLEY ELKE DAG VIA DE TELEFOON EEN UUR VOORLEEST UIT DE BIJBEL. HET A.S. BRUIDSPAAR WOONT AL IN ITALIË. STADSKLEUR VINDT DAAROM DAT DE PAUS HET STEL BINNENKORT DE SINT PIETERSBASILIEK IN ROME MAAR TER BESCHIKKING MOET STELLEN VOOR DE VOLTREKKING VAN DE HUWELIJKSPLECHTIGHEID WANT ZOVEEL 'VROOMHEID' MOET NAAR ONZE MENING PASSEND WORDEN BELOOND.

BIJ DE LAATSTE 8 LANDEN DIE DOORGINGEN NAAR DE VOLGENDE RONDE HEEFT ZICH GEEN ENKEL MOSLIMLAND GEPLAATST. DE LAATSTE AFVALLER WAS ALGERIJE. VOOR CHRISTUS EN DE COMMERCIE BREKEN NU MOEILIJKE TIJDEN AAN........ GEEFT GOD NU VOORRANG AAN BRASILIË OF AAN ARGENTINIË? ZIJ BIDDEN TEGEN ELKAAR OP......... NEDERLAND LEGT HET QUA VROOMHEID TEGEN BEIDE LANDEN AF.

  ZUID-AFRIKA HEEFT ROBBENEILAND.......

........ NEDERLAND IS (ARJEN) ROBBENLAND. TIJDENS DEZE WK DE MACHTIGSTE MAN VAN NEDERLAND. ALS HIJ NIET SPEELT IS (VOETBALGEK) NEDERLAND IN ROUW GEDOMPELD. BIJ HET MAKEN VAN EEN DOELPUNT LIGT NEDERLAND PLAT. VOOR HET GEVAL HIJ NA ZIJN VOETBALCARRIERE DE POLITIEK IN GAAT WORDT HIJ MET DE VINGERS IN DE NEUS MINISTER-PRESIDENT. TENZIJ NEDERLAND WERELDKAMPIOEN WORDT .........DAN IS ONS LAND OOK VOOR ROBBEN TE KLEIN.

WOUTER BOS HEEFT 'N NIEUWE BAAN

OUD MINISTER VAN FINANCIËN EN VICE- PREMIER WOUTER BOS VOELT ZICH OP DEZE WK ALS EEN VIS IN HET WATER TIJDENS ZIJN OPTREDENS ALS 'DESKUNDIGE AAN TAFEL' BIJ DE COMMERCIËLEN. IN 'N BIJZIN WIL WOUTER AAN DE KIJKER NOG WEL KWIJT DAT-IE DE POLITIEK GEEN MOMENT MIST. DAT ZULLEN DE VARA, MATTHIJS VAN NIEUWKERK EN PAUW & WITTEMAN LEUK VINDEN OM TE HOREN. ZIJ HEBBEN DIT PvdA KOPSTUK ENKELE MAANDEN GELEDEN NOG TOT IN DEN TREURE EN ONBEPERKT ZENDTIJD GEGEVEN OM ZIJN (LINKSE) IDEEËN AAN HET VOLK TE SLIJTEN........... KAN NEDERLAND ER VAN UIT GAAN DAT 'MEVROUW BOS' TIJDENS WOUTERS OPTREDEN GEWOON WEER TOT OPPAS IS GEBOMBARDEERD?

30 JUNI 2010


copyright © stadskleurnieuws 2010

POLITIEK = FALLIET

DOKTER ZIEL PLAKTE EEN JAAR GELEDEN TIJDENS DE EUROPESE VERKIEZINGEN AL OP DE VRIJE PLAKPLAATSEN DAT DE VERSTANDIGE ARNHEMMER 'THUIS BLEEF' EN NIET GING STEMMEN OMDAT GEBLEKEN IS DAT EEN 'EUROPA' EEN UTOPIE IS.  DE CRISIS WAS TOEN AL EEN FEIT EN INMIDDELS WANKELT DE EURO EN IS DE BURGERIJ HET VERTROUWEN IN DE POLITIEK KWIJT. HET HUIDIGE POLITIEKE SYSTEEM IS FAILLIET EN DE OP HANDEN ZIJNDE MILJARDENBEZUINIGINGEN ZULLEN WIJ ALLEMAAL NOG TOT IN LENGTE VAN DAGEN IN ONZE PORTEMONNEE  VOELEN.

LOBBYISTEN VOOR EUROPA

CDA EN PvdA WAREN EN ZIJN VOORSTANDERS VAN 'N ZO'N GROOT MOGELIJK EUROPA, TOT VOOR KORT NOG MET TURKIJE EN ALLE BALKANLANDEN, MAAR IN DEZE VERKIEZINGSCAMPAGNE WORDT, MET HET DEBACLE GRIEKENLAND NOG VERS IN HET GEHEUGEN, MET GEEN WOORD GESPROKEN OVER UITBREIDING.

HET IS DAAROM NIET TOEVALLIG DAT BEIDE PARTIJEN FORS OP VERLIES STAAN IN DE PEILINGEN, WANT DE NEDERLANDSE BURGER WEET HEEL GOED WIE (MEDE)VERANTWOORDELIJK IS VOOR DE HUIDIGE CRISIS. OOK IN DE LOPENDE CAMPAGNE VOOR DE TWEEDE KAMERVERKIEZINGEN OP 9 JUNI WORDT VRIJWEL ALLE SORES IN NEDERLAND VERPAKT IN HET ONDERWERP 'HYPOTHEEKRENTEAFTREK' HET STOKPAARDJE TIJDENS ELKE VERKIEZING.

BOVENDIEN WORDT HET WOORD 'BREEKPUNT' ZO VAAK IN DEBATTEN MISBRUIKT DAT HET GEEN ENKELE BETEKENIS MEER HEEFT.

VVD GROTE WINNAAR

'N VOLLE WEEK VOOR DE VERKIEZINGEN IS AL BEKEND WIE NA 9 JUNI DE GROOTSTE PARTIJ VAN NEDERLAND WORDT EN WIE PREMIER VAN HET LAND WORDT. DE VVD WORDT DE GROOTSTE PARTIJ EN MARK RUTTE PREMIER ...... HOE IS DIT MOGELIJK?

EEN JAAR GELEDEN STOND DE BESTE MAN NOG TER DISCUSSIE BINNEN ZIJN EIGEN PARTIJ. HIJ WAS 'TE LINKS' EN WERD BOVENDIEN AFSCHILDERD ALS IEMAND ZONDER IDEEËN. OOK VAN HET VOORGENOMEN VVD (BEZUINIGINGS)PROGRAMMA WORDT VRIJWEL NIEMAND VROLIJK. WAAR KOMT DAN DIE ZETELWINST VANDAAN?

STADSKLEUR VERMOEDT DAT DE KEUZE VOOR VVD ZWAARGEWICHT EN OUD BURGEMEESTER VAN ROTTERDAM IVO OPSTELTEN ALS PARTIJVOORZITTER EN HET OPENLIJK OPZIJ ZETTEN VAN HET ORAKEL UIT DIEVER, HANS WIEGEL, DE PARTIJ GOED HEEFT GEDAAN. OOK DE CAMPAGNE VAN DE VVD IS GOED OPGEBOUWD. MARK RUTTE LEGT IN DE RESPECTIEVELIJKE DEBATTEN GOED UIT WELKE KANT DE VVD MET NEDERLAND OP WIL OOK AL WORDT JAN MET DE PET DAAR NIET VROLIJK VAN.

DE NEDERLANDSE BEVOLKING IS IN MEERDERHEID KENNELIJK VOLLEDIG VERGETEN DAT VRIJWEL ALLE (OUD) KOPSTUKKEN VAN DE VVD NA HUN POLITIEKE LOOPBAAN OP DE EEN OP ANDERE WIJZE IN HET BANK- OF VERZEKERINGSWEZEN ZIJN BELANDT EN DAT DIE SECTOR DOOR ZOWEL 'LINKS' ALS  'RECHTS' ALS HOOFDSCHULDIGEN VAN DE FINANCIELE CRISIS WORDEN BESTEMPELD............. TOCH KNAP VAN DE VVD OM DIT GEGEVEN BUITEN DE VERKIEZINGSCAMPAGNE TE KUNNEN HOUDEN !!!

  WAT VALT NOG MEER OP ?

LIJSTTREKKER EMIEL ROEMER VAN DE SP HEEFT IN DE 9 WEKEN DAT HIJ NU CAMPAGNE VOERT JAN MARIJNISSEN EN AGNES KANT SNEL DOEN VERGETEN. STADSKLEURNIEUWS VINDT HEM EN NIET MARK RUTTE DE WINNAAR VAN HET VORIGE WEEK GEHOUDEN CARREDEBAT EN NEDERLAND ZAL OOK DE KOMENDE TIJD NOG VEEL PLEZIER MET HEM KUNNEN BELEVEN.

OPMERKELIJK WAS / IS DE ROL VAN OUD MINISTER RONALD PLASTERK VAN DE PvdA DIE KENNELIJK SAMEN MET PARTIJGENOOT EN CAMPAGNELEIDER DIEDERIK SAMSOM ALS 'N SOORT VAN REPARATIEPLOEG OPTREEDT OM DE HIATEN IN DE DEBATTEN VAN PvdA LIJSTTREKKER JOP COHEN OP DE VULLEN............. VAN DE INBRENG IN DE DEBATTEN VAN DE REST VAN DE PARTIJEN IS ONS NIET VEEL BIJGEBLEVEN M.U.V. DE PARTIJ VOOR DE VRIJHEID.

ZO KREEG GEERT WILDERS GISTEREN EEN UUR ZENDTIJD VAN EEN GASTVRIJ NOVA OM ZIJN STANDPUNTEN UIT TE DRAGEN. TERWIJL DE LIJFSPREUK VAN WILDERS TOT NU TOE WAS DAT HIJ NOOIT 'BIJ DIE LINKSE KLIEK' AAN TAFEL ZOU GAAN ZITTEN....... WIJ VOORSPELLEN DAT DE  PVV, NET ALS BIJ DE VORIGE TWEEDE KAMERVERKIEZINGEN, OP 9 JUNI WEER VOOR VERRASSINGEN ZAL ZORGEN............ EN EEN STEMPEL ZAL DRUKKEN OP DE A.S. COALITIEONDERHANDELINGEN.......

WORDT VERVOLGD......................... 

2 JUNI 2010

copyright © stadskleurnieuws 2010


15 JAAR SARREN ALS DOEL IN EERBEEK

AL 15 JAAR WORDT EERBEEK, DE GROOTSTE KERN VAN DE GEMEENTE BUMMEN IN DE PROVINCIE GELDERLAND, GETERRORISEERD DOOR DIVERSE KLIEKJES HANGJONGEREN. DEZE 'TRADITIE', HET SARREN VAN DE BURGERIJ ALS DOEL OP ZICH, GAAT IN DAT DORP OVER VAN GENERATIE OP GENERATIE.

HET GEMEENTEBESTUUR VAN BRUMMEN EN DE POLITIE HEBBEN HET IN DIE 15 JAAR NIET VOOR ELKAAR GEKREGEN OM GEBIEDSVERBODEN UIT TE VAARDIGEN, 'N ZERO TOLLERANCE BELEID IN TE VOEREN WAAROP WORDT GEHANDHAAFD OF EEN ANDERE AFDOENDE MAARTEGEL TE BEDENKEN OM DE DORPSBEWONERS TE BESCHERMEN TEGEN BEDREIGINGEN, VERNIELINGEN EN ( NACHTELIJKE) GELUIDSOVERLAST VAN TOETERENDE SCOOTERS.

SINDS 18 MEI IS HEEL NEDERLAND VIA HET PROGRAMMA REGELRECHT VAN DE TROS OP DE HOOGTE MET HET FEIT DAT EERBEEK DE ZAAK GEWOON OP Z'N BELOOP HEEFT GELATEN. DE LAATSTE MAATREGELEN DATEREN VAN 2 JAAR GELEDEN....... EN NU NIET LACHEN......ER ZIJN DESTIJDS WAT VERBODSBORDJES BIJ DE ACHTERINGANG VAN HET WINKELCENTRUM GEPLAATST.

 

SINDS 5 JAAR HEEFT EERBEEK NIET ALLEEN EEN HANGPLEK VOOR DE JEUGD MAAR OOK EEN OFFICIEEL JEUGDHONK DAT DOOR DE DOELGROEP WORDT GEMEDEN ALS DE PEST..... ALLICHT..... DAAR WOONT NIEMAND.......DAAR VALT DUS NIETS TE SARREN OF TE TERRORISEREN!!

ZIJ HANGEN DAAROM LIEVER ROND IN HET WINKELCENTRUM, GEBRUIKEN GEWELD, SCHELDEN EN BEDREIGEN WINKELPERSONEEL EN BEWONERS VAN WONINGEN BOVEN DE WINKELS DIE HUN BEKLAG DOEN OVER HET ALCOHOLGEBRUIK, HET BLOWEN EN DE SEKSUELE HANDELINGEN DIE ZONDER SCHAAMTE OPEN EN BLOOT OP DE BANKJES PLAATSVINDEN. BOVENDIEN WORDEN AUTO'S EN WONINGEN VAN KLAGENDE BEWONERS BESMEURD MET YOGHURT EN SATESAUS EN RUITEN VERNIELD. VOLGENS DE KLAGERS HEBBEN ZIJ NIETS AAN DE POLITIE, DIE HUN KLACHTEN NIET SERIEUS NEEMT EN HET LAAT AFWETEN ALS HET ER OP AAN KOMT ZODAT VERHUIZEN VOOR SOMMIGEN DE ENIGE UITWEG IS.

DE GEVOLGEN VAN EEN OPVOEDINGSPROBLEEM

BRUMMEN STAAT SYMBOOL VOOR EEN BEDENKELIJK FENOMEEN DAT IN HEEL VEEL DORPEN EN STEDEN IN NEDERLAND VOORKOMT. ONTSPOORDE  JEUGD DIE IN WOONWIJKEN OF IN WINKELCENTRA, STIJF VAN DE DRANK& DOPE, UIT IS OP SENSATIE. UIT PURE LAMLENDIGHEID EN UIT FRUSTRATIE OVER HUN OERSAAIE LEVENTJE TERRORISEREN ZIJ OP SCOOTERS VOOR DE KICK DE BURGERIJ EN RICHTEN VERNIELINGEN AAN. DE OUDERS VAN DEZE 'JEUGD' HEBBEN EEN OPVOEDINGSPROBLEEM EN OOK ZIJ DIENEN DAAROM DOOR DE SAMENLEVING VERANTWOORDELIJK TE WORDEN GEHOUDEN VOOR HET WANGEDRAG VAN HUN KROOST.

HET IS DE HOOGSTE TIJD DAT GEMEENTEBESTUREN EN POLITIE  EN JUSTITIE IN NEDERLAND CONSEQUENT EN ONGEACHT HET TIJDSSTIP INGRIJPEN BIJ DEZE VORM VAN OVERLAST EN 'PASSENDE MAATREGELEN' NEEMT OM AAN IEDEREEN DUIDELIJK TE MAKEN DAT GROEPSTERREUR DOOR DE SAMENLEVING NIET (LANGER) WORDT GEACCEPTEERD.

19 MEI 2010

copyright © stadskleurnieuws 2010


VRIENDJESPOLITIEK

'TROTS' STELDE RITA VERDONK OP 2 MEI IN HET TV PROGRAMMA BUSINESS CLASS VAN HARRY MENS HAAR 2e MAN OP DE KANDIDATENLIJST VOOR DE TWEEDE KAMERVERKIEZINGEN OP 9 JUNI VOOR. NUMMER 2 VAN 'TROTS' HEET ARTHUR VAN DER PUTTE EN IS FINANCIEEL DESKUNDIGE.

OP DE VRAAG VAN HARRY MENS HOE ZIJ MET ELKAAR IN CONTACT WAREN GEKOMEN VERTELDE DE HEER VAN DER PUTTE DAT HIJ EN 'RITA' ELKAAR AL 15 JAAR KENDEN. VAN DER PUTTE HAD HAAR DESTIJDS VOOR EEN POSITIE BIJ KPMG GEVRAAGD WAAR HIJ PARTER WAS EN NU HIJ ALS ZELFSTANDIG ADVISEUR WERKZAAM IS HAD 'RITA' HEM BENADERD VOOR EEN 'VERKIESBARE PLAATS' OP DE KANDIDATENLIJST VAN TROTS OP NEDERLAND.......... HARRY MENS LIET HET ER VERDER BIJ ZITTEN MAAR WIJ HEBBEN TOCH EEN VRAAGJE.

SPEERPUNT VAN WIJLEN 'LIJST RITA' EN 'TROTS' IS PROMINENT HET ONDERWERP 'VRIENDJESPOLITIEK'. VERDONK TREKT IN IN ELK INTERVIEUW EEN VIES GEZICHT WANNEER ZIJ HAAR STOKPAARDJE BEKLIMT EN M.N. DE GEVESTIGDE ORDE BINNEN DE POLITIEK BETICHT VAN HET TOESPELEN VAN 'BAANTJES' AAN 'VRIENDJES'. RITA DOET HETZELFDE IN HET KADER VAN DE 'NIEUWE POLITIEK' EN OOK BIJ ONZE ZUIDERBUREN KUNNEN ZE ER WAT VAN.

GEEST IN DE STUDIO BIJ CANVAS

OP 6 MEI VERTELDE DE NIEUWE CD&V VOORZITTER EN LIJSTTREKKER MARIANNE THYSSE, DE BELGISCHE VARIANT VAN HET CDA, IN DE UITZENDING PHARA DAT ZIJ STUDIEVRIEND KERKELIJK RECHT PROFESSOR RIK TORFS OP DE 2e PLAATS OP DE KANDIDATENLIJST VOOR DE SENAAT, DE TWEEDE KAMER VAN BELGIE, HAD GEPLAATST ZONDER DAT DE LEDEN VAN HET CD&V ZICH ER OVER HEBBEN KUNNEN UITPREKEN. MEVROUW HAD HAAST, DE REGERING IN BELGIE IS GEVALLEN EN OOK DAAR ZIJN DUS VERVROEGDE VERKIEZINGEN!

'KONINGSKOPPEL' WEER COMPLEET

HOEWEL JEROEN PAUW HET PROGRAMMA PAUW&WITTEMAN TIJDENS DE AFWEZIGHEID VAN PAUL WITTEMAN PRIMA HEEFT GEPRESENTEERD ZIJN WIJ TOCH BLIJ DAT HET 'KONINGSKOPPEL', NU DE CAMPAGNES VOOR DE TWEEDE KAMERVERKIEZINGEN ZIJN LOSGEBARSTEN, WEER COMPLEET IS.

 

PAUL WITTEMAN, NIET BANG VOOR HEILIGE HUISJES, LEGT ZIJN 'POLITIEKE VRIENDEN' HET VUUR AAN DE SCHENEN EN DAT IS HARD NODIG. JAMMER DAT GEERT WILDERS VOOR DE PVV NIET IN HUN PROGRAMMA WIL KOMEN.

STATENGRIFFIER..... 'SCHNABBELT'

VRIJWEL DIRECT NA DE INGEBRUIKNAME VAN DE COMMERCIËLE GELDERSE ZENDER KANAAL 13 STARTTE STATENGRIFFIER EN D66er BOB ROELOFS OP HET "COMMERCIËLE" KANAAL EEN 'EIGEN TV- PROGRAMMA' ONDER DE NAAM 'ZAKENCIRCUIT'. ROELOFS DOET EEN POGING OM HET PROGRAMMA BUSINESS CLASS VAN HARRY MENS TE KOPIEËREN EN TIJDENS DE PRESENTATIE NOEMT HIJ ZIJN EIGEN PROGRAMMA CONSEQUENT..... 'ZAKSWIE'.

STADSKLEURNIEUWS VINDT DAT KANAAL 13 EN 'DE PROVINCIE' SINDS HET BESTAAN VAN DEZE "COMMERCIELE" OMROEP WEL ERG CLOSE MET ELKAAR OMGAAN. TIJDENS DE AFGELOPEN GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN ZOND KANAAL 13 UITSLUITEND HET D66 CONGRES LIVE UIT. VRIJWEL ELK DEBAT MET ANDERE PARTIJEN IN HET PUBLIEKE DOMEIN WERD IN CAMPAGNETIJD DOOR KANAAL 13 GEMEDEN .

WIJ VRAGEN ONS DAAROM HARDOP AF WAT ANDEREN DENKEN........WELKE PET HEEFT BOB ROELOFS BIJ KANAAL 13 OP? 

OMROEP GELDERLAND ---- 65 JAAR NA DATO

IN DE AANLOOP NAAR DE HERDENKING OP 5 MEI 2010 HEEFT OMROEP GELDERLAND EEN REEKS PROGRAMMA'S GEPRODUCEERD DIE DE MOEITE VAN HET BEKIJKEN WAARD ZIJN. VROUWEN IN OORLOGSTIJD, EEN PROGRAMMA GEMAAKT IN SAMENWERKING MET DE GELDERLANDER, IS DAAR EEN MOOI VOORBEELD VAN . OOK DE DODENHERDENKING OP 4 MEI EN HET LIVE VERSLAG VAN DE BEVRIJDINGSDAG IN GROESBEEK OP 5 MEI  IS PRACHTIG IN BEELD GEBRACHT.

HEEL ANDERS WAS 'DE PUBLICITEIT' RONDOM DE 5 MEI VIERING IN 1995 IN ARNHEM GEORGANISEERD

----- "50 JAAR NA DATO" BLEEK DESTIJDS VOOR ARNHEM 15 JAAR TE VROEG -----

DE ARNHEMMER, EEN HUIS AAN HUIS BLAD DAT NIET MEER BESTAAT, WAS DE ENIGE DIE HET STADSKLEURINITIATIEF, BEN IK ZO VRIJ, IN 1995 VIA DE MEDIA WILDE STEUNEN. ZIJ BRACHTEN I.S.M. STADSKLEUR EEN EXTRA BIJLAGE ALS KRANTJE UIT.

DAGBLAD DE GELDERLANDER REAGEERDE AANVANKELIJK NIET OP DE PERSBERICHTEN. ONDER POLITIEKE DRUK VANUIT HET ARNHEMSE PROVINCIEHUIS, DE LOCATIE WAAR HET WERK VAN 25 DUITSE EN 25 NEDERLANDSE KUNSTENAARS WERD GEËXPOSEERD, WIJDDE 'DE GELDERLANDER' O.L.V. WIJLEN BERT KERKHOFFS, OP DE LAATSTE DAG DAT DE TENTOONSTELLING IN HET HUIS DER PROVINCIE KON WORDEN BEZOCHT, 5 REGELS AAN DE TENTOONSTELLING WAARAAN ZELFS JOHFRA EN ARMANDO DEELNAMEN. HET EVENEMENT DAT ER AAN VOORAFGING WERD GEHEEL DOODGEZWEGEN.

DE UITLEG AAN DE CONSERVATOR IN HET HUIS DER PROVINCIE INEKE BERENDS WAS DESTIJDS; HET GEGEVEN, HET SAMEN MET DUITSERS HERDENKEN EN VIEREN, LAG 50 JAAR NA DATO NOG ( TE ) GEVOELIG.--BIJ HET  AFSCHEID VAN BERT KERKHOFFS ALS JOURNALIST BLEEK DAT HIJ AL 25 JAAR EEN BRIEFWISSELING ONDERHIELD MET EEN DUITSE GENERAAL UIT WO 2 --

WIJ ZIJN BLIJ TE KUNNEN CONSTATEREN DAT DE TRADITIONELE PERS IN ARNHEM / NEDERLAND ANNO 2010 EN 65 JAAR NA DATO WEL BEREID IS VERSLAG UIT TE BRENGEN VAN HERDENKINGEN DIE SAMEN MET DUITSERS WORDEN GEHOUDEN. 


copyright © stadskleurnieuws 2010OUWEHAND en THIEME door ouderlingen 'OP DE PLAATS' gezet

10 DAGEN VOORDAT HET OP 25 APRIL IN EDE ACHTER GESLOTEN DEUREN GEHOUDEN VERKIEZINGSCONGRES VAN DE PARTIJ voor DE DIEREN VOOR DE VASTSTELLING VAN DE DEFINITIEVE VOLGORDE OP DE KANDIDATENLIJST VOOR DE TWEEDE KAMERVERKIEZINGEN 2010 PLAATSVOND, BRAK INTERN DE HEL LOS.

ESTHER OUWEHAND STOND OP 15 APRIL NIET OP DE CONCEPTKANDIDATENLIJST VOOR DE VERKIEZINGEN VAN 9 JUNI MAAR BLEEK DOOR 'HET PARTIJBESTUUR', DAT O.A. BESTAAT UIT ENKELE OPRICHTERS W.O. LIEKE KELLER ,TON DEKKER EN MARIANNE THIEME, VOLLEDIG TE ZIJN AFGESERVEERD. TERWIJL OUWEHAND ZICHZELF WEL KANDIDAAT HAD GESTELD. NAAR VERLUIDT WIL THIEME NIET LANGER MET OUWEHAND SAMENWERKEN.

OP 22 NOVEMBER 2006 HAALDE DE PARTIJ voor DE DIEREN TWEE ZETELS IN DE TWEEDE KAMER EN SCHREEF DAARMEE GESCHIEDENIS OMDAT TOT DAN TOE NERGENS IN DE WERELD EEN PARTIJ IN HET PARLEMENT ZAT DIE UITSLUITEND OPKOMT VOOR DE RECHTEN VAN DIEREN. LIJSTTREKKER EN BESTUURSVOORZITTER MARIANNE THIEME WERD OP DONDERDAG 30 NOVEMBER 2006 BEËDIGD EN NAM HAAR ZETEL IN DE KAMER IN. BOVENDIEN WERD ZIJ FRACTIEVOORZITTER ZONDER DAT ZIJ HET PARTIJVOORZITTERSCHAP OVERDROEG. NUMMER 2 OP DE LIJST, ESTHER OUWEHAND, TOT DAT MOMENT COÖRDINATOR PARTIJBUREAU PARTIJ voor DE DIEREN, GROEIDE IN DE AFGELOPEN 3 JAAR UIT TOT EEN UITSTEKEND KAMERLID.OUWEHAND ZET ZICH O.A. IN VOOR DUURZAAMHEID IN DE LANDBOUW EN ECONOMIE EN WORDT NIET ALLEEN DOOR COLLEGA'S VAN ANDERE PARTIJEN EN (BELANGEN)ORGANISATIES GEPREZEN VOOR HAAR INZET, MAAR OOK DOOR DE PERS. THIEME STAAT BEKEND ALS EEN DOORSNEE KAMERLID. THIEME KRIJGT REGELMATIG DE LACHERS OP DE HAND MET HAAR OPMERKINGEN. EEN BRON VAN VERMAAK ONDER INSIDERS IS NOG ALTIJD HAAR OPMERKING TIJDENS DE LAATSTE BEGROTINGSBEHANDELING..... "HET ENIGE WAT IK HIER HOOR IS..... 'GELD... GELD... GELD'.....WANNEER GAAT HET NU EENS OVER HET WELZIJN VAN DIEREN?"

DE PVDD BLUNDERT EIGENLIJK AL VANAG DAG 1 MET DE REGELMAAT VAN DE KLOK. ZO LIET DE PARTIJ voor DE DIEREN ZICH IN HET WEEKEND VAN 2 EN 3 DECEMBER 2006 HET 'KROONJUWEEL', HET INDIENEN VAN EEN CONCEPTWETSVOORSTEL TOT VERANKERING VAN DE RECHTEN VAN DIEREN IN DE GRONDWET, DOOR GROENLINKS VOOR DE NEUS WEGKAPEN.

THIEME EN OUWEHAND HADDEN DESTIJDS ALS POLITIEKE GROENTJES BIJ HET VOORBEREIDEN VAN HUN 'MAIDENSPEECH' ALS KAMERLID UITSLUITEND OOG VOOR 'DE WOORDSPELING', VERKEERDEN IN EEN OVERWINNINGSROES EN WAREN 'VERGETEN' OM EEN CONCEPTWETSVOORSTEL TE MAKEN VOOR DATGENE WAT 3 MAANDEN PROMINENT ALS BELANGRIJKSTE DOELSTELLING VAN DE PVDD OP HET OPENINGSBLAD VAN DE CAMPAGNESITE VAN DE PARTIJ HAD GESTAAN. GROENLINKS GOKTE EROP EEN LINKSE DIRECTE TE KUNNEN UITDELEN VOOR HET VERLIES VAN STEMMEN EN DAT LUKTE MET HET INDIENEN VAN HET CONCEPTWETSVOORSTEL. EEN TOTALE POLITIEKE KNOCK OUT VOOR DE PVDD OP DAT ONDERWERP. 

DE DAMES  WAREN N.L. OP 3 DECEMBER 2006 AAN HET FEESTVIEREN IN KENSINGTON TOWN HALL IN LONDEN WAAR DE BRITSE 'ANIMALS COUNT PARTY', HET BRITSE ZUSJE VAN DE PVDD, WERD OPGERICHT. ZIJ WAREN UITGENODIGD ALS GASTSPREKERS DOOR JASMIJN DE BOO, EEN NEDERLANDSE DIE VOORZITTER IS VAN DE BRITSE PARTIJ VOOR DE DIEREN EN IN 2004 AL KANDIDAAT WAS VOOR DE NEDERLANDSE PARTIJ VOOR DE DIEREN BIJ DE VERKIEZINGEN VOOR HET EUROPEES PARLEMENT. ( NET ALS IN 2009 GEEN ZETEL )

TUSSEN THIEME EN OUWEHAND ONTSTONDEN STEEDS OPNIEUW FRICTIES. ZIJ VERSCHILLEN VAN MENING OVER AANPAK, INVULLING EN VERTALING VAN HET GEDACHTENGOED VAN DE PVDD IN DE PRAKTIJK. BOVENDIEN VERSCHILLEN DE DAMES VAN MENING OVER DE PARTIJSTRUCTUUR, WERK- EN FUNCTIEVERDELINGEN EN HET GEBREK AAN TRANSPARANTIE BINNEN DE PARTIJ voor DE DIEREN. KAMERLID OUWEHAND IS IN DE AFGELOPEN TERMIJN ZELFS ENIGE TIJD "ZIEK" EN DAARDOOR AFWEZIG GEWEEST.

OUWEHAND WERD ZOALS GEZEGD OP 15 APRIL, MET GOEDKEURING VAN GEESTELIJK VADER EN MEDEOPRICHTER VAN DE PVDD DRS. NIKO KOFFEMAN, OFFICIEEL DOOR 'HET BESTUUR' VAN DE PVDD AFGEVOERD MAAR OUWEHAND LIET HET ER NIET BIJ ZITTEN. ZIJ DEED 'N BEROEP OP DE LEDEN EN VROEG HEN OM HAAR TIJDENS HET PARTIJCONGRES OP 25 APRIL ALSNOG OP 2 OP DE KANDIDATENLIJST VOOR DE TWEEDE KAMER TE PLAATSEN. OUWEHAND KREEG ONMIDDELLIJK STEUN VAN 22 'VOORAANSTAANDE' LEDEN VAN DE PARTIJ, DIE BOVENDIEN EEN ACTIE OP TOUW ZETTEN. DE TEAMS VAN DE PVDD IN DE PROVINCIES NOORD- HOLLAND EN ZEELAND SCHORTTEN ZELFS HUN WERKZAAMHEDEN IN DE VERKIEZINGSCAMPAGNES OP TOT NA DE UITSLAG VAN HET PARTIJCONGRES VAN AFGELOPEN ZONDAG!

INMIDDELS IS BEKEND DAT ESTHER OUWEHAND OP HET VERKIEZINGSCONGRES MET 184 STEMMEN VOOR EN 140 TEGEN OP PLAATS TWEE IS GEËINDIGD EN DAT DAARMEE ZOWEL OUWEHAND ALS THIEME DOOR DE OUDERLINGEN BINNEN DE PARTIJ voor DE DIEREN 'OP HUN PLAATS' ZIJN GEZET. STIKKEN OF SLIKKEN IS HET DEVIES. 'JULLIE GAAN NAAST ELKAAR IN DE KAMER ZITTEN' IS DE OPDRACHT. VAN EEN SPLITSING VAN DE PARTIJ WILDEN DE AANWEZIGE LEDEN AFGELOPEN ZONDAG NIETS WETEN.

FEITELIJK IS DIE SCHEURING NATUURLIJK AL LANG GELEDEN INGEZET. DE EEN NA DE ANDER HEEFT DE PVDD IN DE AFGELOPEN JAREN DE RUG TOEGEKEERD EN MET DE UITSLAG OP HET CONGRES VAN AFGELOPEN ZONDAG IS ALLEEN DE SCHEURING BINNEN DE REST VAN DE PARTIJ voor DE DIEREN VOOR HEEL NEDERLAND  'IN BEELD' GEBRACHT.

ESTHER OUWEHAND HEEFT AFGELOPEN ZONDAG EEN PYRRUSOVERWINNING BEHAALD. OOK HAAR 'OPTREDEN', GISTERAVOND BIJ PAUW & WITTEMAN, ZAL ER NIET TOE BIJDRAGEN DAT DE KIEZER OP 9 JUNI A.S. MASSAAL OP DE PARTIJ voor DE DIEREN GAAT STEMMEN. NIEMAND GELOOFT DAT HET TUSSEN "DE ENGELEN" OPEENS WEER KOEK EN EI IS EN NOG MINDER DAT ER DOOR THIEME EN OUWEHAND OP EEN GELOOFWAARDIGE MANIER SAMEN CAMPAGNE KAN WORDEN GEVOERD.

WIJ STELLEN DAAROM DAT EEN STEM OP OUWEHAND OP 9 JUNI IN DE PRAKTIJK EEN STEM OP THIEME ZAL BLIJKEN TE ZIJN WANT DE PVDD STAAT BIJ MAURICE DE HOND NOG OP 1 ZETEL IN DE PEILINGEN. WIJ VRAGEN ONS DUS NET ALS PAUL WITTEMAN AF "WAT DAT HANDJE VAN MEVROUW THIEME OP DE RUG VAN MEVROUW OUWEHAND" TE BETEKENEN HEEFT.

VOLGENS EEN VAN DE ANDERE GASTEN BIJ P&W, CABARETTIERE SARA KROOS, WAS DAT EEN ''AAI''........DAT DOE JE BIJ DIEREN...... WAS HAAR AANVULLEND COMMENTAAR !!!!

BOVENDIEN VINDEN WIJ DAT 'DE DIEREN' ER TOT NU TOE BIJ DE PARTIJ voor DE DIEREN BEKAAID VANAF ZIJN GEKOMEN. HET GING BIJ DE PVDD N.L. NIET ALLEEN DE LAATSTE DAGEN TEVEEL OM 'MACHT EN GELD'. WIJ, EN VELEN MET ONS, HADDEN GRAAG GEZIEN DAT DE PVDD IN 2008 GROOT ALARM ZOU HEBBEN GESLAGEN BIJ DE EERSTE GROTE UITBRAKEN VAN QKOORTS EN OP DE BARRICADES ZOU ZIJN GEKLOMMEN OM DE REGERING TOT RIGOREUZE MAATREGELEN TE DWINGEN. WIJ HADDEN VERWACHT DAT DE PARTIJ voor DE DIEREN VIA HAAR  'ZENDTIJD VOOR POLITIEKE PARTIJEN' EEN SPOT ZOU HEBBEN UITGEZONDEN OVER 'DE BESMETTE GEBIEDEN' EN DE SLACHTOFFERS (GEITEN EN DE MENSEN). EN ZICH ER NIET PAS OP 12 APRIL 2010, IN VERKIEZINGSTIJD, MET EEN MOTIE TEGEN VERSOEPELING VAN DE REGERINGSMAATREGELEN VANAF ZOU HEBBEN GEMAAKT.

BOVENDIEN HADDEN WIJ GRAAG GEZIEN DAT DE 'PARTIJ voor DE DIEREN' HET DE AFGELOPEN WINTER ZOU HEBBEN OPGENOMEN VOOR DE 'IN HET WILD' LEVENDE DIEREN IN DE OOSTVAARDERS PLASSEN. DIE DAAR VAN DE HONGER ZIJN GEKREPEERD. DAT DE 'PARTIJ voor DE DIEREN HET EXPERIMENT 'OOSTVAARDERS PLASSEN' ALS MISLUKT BESCHOUWD IS IN DIT VERBAND TOTAAL NIET RELEVANT. WIJ GAAN ER VAN UIT DAT MR. MARIANNE THIEME OP DAT MOMENT OP DE JAARLIJKSE SKIVAKANTIE WAS EN DAARBIJ "DE DIEREN" EVEN UIT HET OOG WAS VERLOREN !

DE PARTIJ voor DE DIEREN HEEFT ER IN DE AFGELOPEN 3 JAAR VOOR GEZORGD DAT ELKE POLITIEKE PARTIJ IN NEDERLAND HET DIERENWELZIJN OP DE POLITIEKE AGENDA HEEFT GEZET. DAT IS EEN MOOI RESULTAAT MAAR MEDE DAARDOOR STAAT DE PVDD NOG OP 1 ZETEL IN DE PEILINGEN BIJ MAURICE DE HOND. ELKE POLITIEK GEËNGAGEERDE KAN NU DUS BIJ DE EIGEN PARTIJ TERECHT.

WIJ STELLEN DAAROM DAT ALS DE PARTIJ VOOR DE DIEREN OP 9 JUNI 2010 NIET IN STAAT BLIJKT OM TENMINSTE 3 ZETELS IN DE KAMER TE BEHALEN, EN ZIJ DESONDANKS BLIJVEN VOLHARDEN IN DE STELLING DAT 'ZIJ HET VOOR DE DIEREN DOEN', ZIJ GEEN ANDERE OPTIE OVERHOUDEN DAN ZICHZELF ALS 'POLITIEKE PARTIJ' OP TE HEFFEN EN IN EEN ANDERE VORM VERDER TE GAAN.

WORDT VERVOLGD...........................

27 APRIL 2010

copyright © stadskleurnieuws 2010


MEEKIJKEN BIJ "DE WERELD DRAAIT DOOR"

KINDERLIJK IN TILBURG

100 JAAR GELEDEN STIERF DE DOCHTER VAN EEN FABRIKANT, MARIETJE KESSELS, ONDER VERDACHTE OMSTANDIGHEDEN IN TILBURG (foto links). ER WAREN DRIE VERDACHTEN. DE KOSTER, DE HUISSCHILDER EN DE PASTOOR. HET LICHAAM VAN HET MEISJE WERD DESTIJDS IN EEN ONNATUURLIJKE HOUDING IN DE KELDER VAN DE KERK GEVONDEN EN GEFOTOGRAFEERD. DE HUISSCHILDER WERD VEROORDEELD MAAR LATER WEER VRIJGEPROKEN. 100 JAAR  NA DATO WORDT 'N DOOR TWEE TILBURGSE OUD WETHOUDERS GESCHREVEN BOEK UITGEBRACHT WAAR DE  BEWUSTE FOTO NIET IN ZAL WORDEN AFGEDRUKT. DE SAMENSTELLERS VAN HET BOEK VINDEN  'DE FOTO TE SCHOKKEND VOOR PUBLICATIE'.

PER DAG KIJKEN MILJOENEN MENSEN NAAR 'DE WERELD DRAAIT DOOR', WAAR DE FOTO WEL UITGEBREID WERD GETOOND, OP 'N TIJDSTIP WAAROP OOK NOG VEEL KINDEREN 'MEEKIJKEN'. ......DAT IS VOOR DE TILBURGSE HISTORICI ECHTER GEEN ARGUMENT OM DE FOTO ALSNOG OP TE NEMEN IN HET BOEK.

BIJVOEREN WILD OOSTVAARDERSPLASSEN

EEN VAN DE 'TOP 5 ERGERNISSEN' ( foto rechts), UIT DE MAANDELIJKSE RUBRIEK VAN JAN MULDER BIJ DE WERELD DRAAIT DOOR, WAS DIE OVER DE AFWERENDE  HOUDING VAN 'DE PARTIJ VOOR DE DIEREN' IN DE TWEEDE KAMER OP HET MOMENT DAT DEMISSIONAIR MINISTER VAN LNV GERDA VERBURG N.A.V. KAMERVRAGEN HET 'WILD' IN DE OOSTVAARDERSPLASSEN LIET BIJVOEREN. TIJDENS DE  AFGELOPEN 4 WINTERMAANDEN VERHONGERDEN / STIERVEN VOLGENS BEREKENINGEN VAN HET MINISTERIE VAN LNV 686 DIEREN. DIT AANTAL ZOU LAGER LIGGEN DAN IN VOORGAANDE JAREN MAAR NATUURBESCHERMERS WETEN MET STELLIGHEID DAT DIT NIET JUIST IS. RUIM EEN MAAND GELEDEN OPENDE EEN VANDAAG MET EEN SCHOKKEND FILMPJE VAN KADAVERS EN VAN DE HONGER STERVENDE DIEREN IN HET 6000 HECTARE GROTE 'NATUURGEBIED'.

OP DAT MOMENT WEIGERDE DE PARTIJ VOOR DE DIEREN AL STELLINGNAME OMDAT ZIJ EERST ZELF POOLSHOOGTE WILDEN NEMEN. LATER BLEEK DAT DE PARTIJ VOOR DE DIEREN NIET BEREID WAS OM OOK MAAR EEN POOT UIT TE STEKEN OMDAT DE PARTIJ VOLGENS BERICHTGEVING "HET EXPERIMENT OOSTVAARDERSPLASSEN ALS MISLUKT BESCHOUWD"........ HET IS TOCH NIET TE GELOVEN!!!!!........ GEWELDIG JAN, ONTMASKER JIJ "DE PARTIJ VOOR DE DIEREN" MAAR........!!!

MEEKIJKEN BIJ "NOVA"

'ACHTERGEHOUDEN' BRIEF'

STADSKLEUR HEEFT ZICH IN 'DE PAASWEEK' MATELOOS GEËRGERD AAN DE SCHIJNHEILIGHEID VAN OUD VICE PREMIER WOUTER BOS EN OUD MINISTER VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING BERT KOENDERS (ALLEBEI PvdA). BOS BEWEERDE DAT ALS HIJ EERDER MET DE INHOUD VAN DE BRIEF DIE MINISTER MIDDELKOOP VAN DEFENSIE VAN DE NAVO HAD GEKREGEN OP DE HOOGTE WAS GEWEEST ER BEST EEN OPLOSSING ZOU ZIJN GEVONDEN EN DE REGERING NIET HAD HOEVEN TE VALLEN OVER DE 'KWESTIE AFGANISTAN'.

BOS EN KOENDERS WAREN DE AFGELOPEN WEEK KENNELIJK IN EEN FELLE RACE VERWIKKELD OM DE TITEL 'PONTIUS PILATUS VAN DE LAGE LANDEN'.

MEEKIJKEN BIJ "PAUW & WITTEMAN"

ARD SCHENK ZET ZICH IN VOOR WEIDEVOGELS

OUD TOPSCHAATSER EN NATUURLIEFHEBBER ARD SCHENK GEBRUIKT ZIJN BEKENDHEID OM AANDACHT TE VRAGEN VOOR DE LEEFOMSTANDIGHEDEN VAN WEIDEVOGELS. SCHENK ZET ZICH VANUIT ZIJN BETROKKENHEID MET DIEREN IN VOOR DE BESCHERMING VAN WEIDEVOGELS IN ZIJN LEEFOMGEVING EN DIE VAN U. HIJ VERTELDE IN DE UITZENDING NIET BANG TE ZIJN VOOR AKTIES VAN BOZE BOEREN EN DOOR TE GAAN MET DE  PROMOTIE VOOR HET BEHOUD VAN DE LEEFOMGEVING VAN WEIDEVOGELS EN TE ATTENDEREN OP DE FILM 'EEN TOEKOMST VOOR WEIDEVOGELS'?( ZIE UITZENDING VAN 2 APRIL P&W)

MEEKIJKEN MET 'VOETBAL INTERNATIONAL'

DAGBOEK NOL DE RUITER

ZOWEL OP GOEDE VRIJDAG ALS 2e PAASDAG WERD AANDACHT BESTEED AAN 20 JAAR OUDE EN SMEUÏGE DETAILS OVER HET GEDRAG VAN HET NEDERLANDS ELFTAL TIJDENS DE WK. RENE VAN DER GIJP, (foto links) DIE IN DIT SPORTPROGRAMMA TOCH ALTIJD HET HOOGSTE WOORD HEEFT EN NOOIT VERLEGEN ZIT OM EEN
GRAP, ZAT NU TIJDENS HET VOORLEZEN VAN ENKELE ONTHULLINGEN OVER HET GEDRAG VAN ZIJN GOEDE VRIEND RUUD GULLIT DOOR JOHAN DERKSEN ( foto rechts) STIL NAAR HET PLAFOND TE STAREN. VOLGENS EX ASSISTENT BONDSCOACH NOL DE RUITER, DE AUTEUR VAN HET VOLGENDE WEEK TE VERSCHIJNEN BOEK 'NOL DE RUITER 70 JAAR' WAARUIT JOHAN DERKSEN VOORLAS, LIET GULLIT DESTIJDS O.A. 2 VROUWEN VANUIT MILAAN OVERVLIEGEN, SMOKKELDE HEN HET SPELERSHOTEL IN EN BRACHT ER DE NACHT MEE DOOR.

RENE VAN DER GIJP HAD TIJDENS DE 'PREVIEW' VAN DERKSEN BEHALVE OOG VOOR HET PLAFOND NOG OOG VOOR DE NOOTJES OP TAFEL MAAR GEEN ENKELE ANNECDOTE PARAAT. TOCH VREEMD.............ENKELE WEKEN GELEDEN VERTELDE RENE VAN DER GIJP N.L. NOG VOL TROTS IN HETZELFDE PROGRAMMA DAT HIJ IN ZIJN VOETBALPERIODE 6 JAAR LANG HOTELKAMERS MET RUUD GULLIT HAD GEDEELD.

copyright © stadskleurnieuws 2010GRAFFITI........ IN DE BESTE BINNENSTAD VAN NEDERLAND

VANDAAG VERTREKT TON KRANENBURG, NA 6 JAAR VOOR BINNENSTADSMANAGER VIA STICHTING BINNENSTADSMANAGEMENT ARNHEM TE HEBBEN GESPEELD, NAAR EINDHOVEN. EEN VAN ZIJN WAPENFEITEN, ALDUS KRANENBURG, IS HET DAT HIJ EEN AANTAL ONDERNEMERS ZO VER HEEFT GEKREGEN DAT ZIJ EEN ONDERHOUDSCONTRACT MET EEN GEVELREINIGINGSBEDRIJF UIT NOORD- BRABANT HEBBEN GESLOTEN. EEN BEDRIJF DAT OP GEZETTE TIJDEN DE MET GRAFFITI BEKLADDE PUIEN EN GEVELS KOMT SCHOONSPUITEN. FEIT IS DAT DIT DESTIJDS MET VEEL TAMTAM AANGEKONDIGDE PROJECT ER NIET VOOR HEEFT GEZORGD DAT DE GEVELS VAN WINKELPANDEN EN BEDRIJVEN IN DE ARNHEMSE BINNENSTAD ER BETER UIT ZIEN.

WEL IS KRANENBURG ER DOOR ZIJN BEMOEIENIS MEDEVERANTWOORDELIJK VOOR DAT IN DE AFGELOPEN JAREN 2 VRIJE GEVELPLAKPLAATSEN UIT DE ARNHEMSE BINNENSTAD ZIJN VERDWENEN, ZONDER DAT DEZE ZIJN GECOMPENSEERD. DIE OP DE ROZEMARIJNSTEEG EN DIE OP DE KOP VAN DE WIELAKKERSTRAAT.

IN 2003 ONTVING DE STICHTING BINNENSTADSMANAGEMENT EEN RUIM BEMETEN 'STARTSUBSIDIE' VAN HET STADSBESTUUR VAN ARNHEM ALS FINANCIËLE VERGOEDING VOOR HET GEKUNSTELDE PARTTIMEBAANTJEN VAN KRANENBURG (18 UUR PER WEEK) ALS 'BINNENSTADSMANAGER'. HIJ WERD BINNENGEHAALD VIA EEN OFFICIËLE, DOOR DE STAD OPGESTELDE ADVERTENTIE. AFSPRAAK WAS DESTIJDS BOVENDIEN DAT UIT HET TER BESCHIKKING GESTELDE GEMEENSCHAPSGELD DIT 'GEVELREINIGINGSPROJECT' ZOU WORDEN GESTART. EEN PROJECT WAARVOOR DE RESP. ONDERNEMER NU GEWOON HET VOLLE POND MOET BETALEN.EN NU HET RESULTAAT 5 JAAR NA DATO......... ER IS NOG NOOIT ZOVEEL GRAFFITTI IN HET STRAATBEELD VAN DE BESTE BINNENSTAD VAN NEDERLAND TE BEZICHTIGEN GEWEEST ALS NU. EN NIET ALLEEN OP MUREN EN GEVELS. OOK DE ROLLUIKEN IN DE WINKELAS ZIJN BUITENSPORIG VAAK BEKLAD, NIET ALLEEN OP STAATNIVEAU MAAR ZELFS TOT AAN DE NOK VAN GEBOUWEN, ZOALS  OP HET EUSEBIUS-, EN HET WILLEMSPLEIN.

 

ENORME ZOOI TREFT U AAN OP HET GELE RIJDERSPLEIN, OP DE BASTIONSTRAAT EN IN DE JANSLANGSTRAAT, DE JANSSTEEG, DE VELPERPOORTLANGSTRAAT EN OP DE BEIJERPLAATS. VAN TERUGDRINGEN VAN GRAFFITI IS DUS AANTOONBAAR GEEN SPRAKE EN VAN EEN WAPENFEIT AL HELEMAAL NIET.MAAR OOK OP DE STEENSTRAAT EN HET IN HET SPIJKERKWARTIER IS DE GRAFFITI ALLEEN MAAR TOEGENOMEN. DE PLAQUETTE VOOR DE MARKERING VAN HET GEBOORTEHUIS VAN NOBELPRIJSWINNAAR LORENTZ OP DE STEENSTRAAT, TUSSEN REISBUREAU NIJENHUIS EN SMITS,  HANGT ER AL RUIM EEN JAAR SCHANDALIG SLECHT BIJ.

 'VURIGE TONGEN'........EINDELIJK VERWIJDERD 

 

 

OP 26 AUGUSTUS, BIJNA 3 MAANDEN NADAT DE ZIJGEVEL VAN DE SCHOUWBURG WERD BESPOTEN, EN AAN DE VOORAVOND VAN DE OPENING VAN HET NIEUWE CULTURELE JAAR, KREEG EEN BEDRIJF  UIT DUIVEN DAN EINDELIJK DE OPDRACHT VAN HET STADSBESTUUR OM DE ZIJGEVEL VAN DE SCHOUWBURG TE REINIGEN. DE OMGEVING VAN DE ANDERE WERKMAATSCHAPPIJ, MUSIS SACRUM, DIE OP STEENWORP AFSTAND LIGT, WERD VERGETEN.................................... EN ZO GAAT DAT IN ARNHEM VRIJWEL ALTIJD...................... HALF WERK.

  

STADSKLEUR STELT DAAROM HET VOLGENDE PLAN VAN AANPAK VOOR. HET STADSBESTUUR VAN ARNHEM GEEFT OPDRACHT DE HUIDIGE NIEUWE LICHTING GEMEENTELIJKE HANDHAVERS IN HUN NEPPOLITIEUNIFORMEN VIA EEN SPOEDCURSUS BIJ TE SCHOLEN TOT SPEURNEUZEN DIE DE TAAK KRIJGEN OM DE MAKERS VAN DE TAGS OP TE SPOREN. DAT IS NIET MOEILIJK. EVEN SNUFFELEN IN HET CIRQUIT EN JE HEBT ZE GELOCALISEERD WANT IEDEREEN HEEFT Z'N EIGEN HANDTEKENING. DE HANDHAVERS 'SNACHTS EN IN DE WEEKENDS SAMEN MET EEN ECHTE POLITIEAGENT OP PAD STUREN, DE SUKKELS BEBOETEN EN LATEN OPDRAAIEN VOOR DE SCHOONMAAKKOSTEN. ZE HEBBEN VRIJWEL ALLEMAAL 'STUFI' EN OUDERS DIE AANSPRAKELIJK GESTELD KUNNEN WORDEN.

VERVOLGENS STELT STADSKLEUR VOOR DAT HET NIEUW TE STARTEN DAGBESTEDINGSPROJECT VOOR DAKLOZEN, ALS AFWISSELING VOOR HET PAPIER PRIKKEN EN BLIK VERZAMELEN, IN WERKING TREEDT. ARNHEM LAAT DAARVOOR DAGELIJKS EEN GEVELREINIGINGSKAR RIJDEN DIE, ZONDER DAT DE ARNHEMSE ONDERNEMER OF HUISEIGENAAR DAAR EXTRA VOOR MOET GAAN BETALEN,  DE GEVELS REINIGT VAN GRAFFITI EN KLEINE REPARATIES UITVOERT.  DIT STADSBESTUUR LAAT TENSLOTTE OOK DAGELIJKS, GRATIS,  EEN HONDENSTRONTKAR OP KLARENDAL RIJDEN WAAR IEDEREEN BLIJ MEE IS.

WORDT VERVOLGD.............                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 

1 SEPTEMBER 2009

copyright © stadskleurnieuws 2009
PINKSTEREN NIEUWE STIJL...................BIJ HET OPENEN VAN DE SLAAPKAMERGORDIJNEN OP DE OCHTEND VAN 1ste PINKSTERDAG VIEL MIJN BLIK DIRECT OP DE GRAFFITI OP DE GEVEL VAN DE SCHOUWBURG. DE BOODSCHAP, IN DE VORM VAN DE THROW - UP...... ROCK '79...... ZEGT MIJ NIKS. OOK DE KRASJES EROM HEEN NIET. ........ NIKS VURIGE TONGEN...... NIKS BOODSCHAP DIE AANSLUIT BIJ PINKSTEREN EN OOK GEEN ARTISTIEK UITGEVOERD KUNSTWERK VAN BLIJVENDE WAARDE MAAR EEN FANTASIELOZE 'HANDTEKENING'. DE LAFAARD KWAM EN GING ALS EEN DIEF IN DE NACHT, LIET ZIJN/HAAR ONVERMOGEN ACHTER, WEKT ERGERNIS EN WERKT MET DEZE ZINLOZE ACTIE DE VERLOEDERING IN DE HAND.

2 JUNI 2009

copyright © stadskleurnieuws 2009

GESEL XL OP KOMST

 

LUXOR LIVE 2 MAANDEN NA OPENING OPNIEUW IN DE STEIGERS

 

 


AAN DE VOORAVOND VAN HET EERSTE GELDERSE POPWEEKEND MET DE NAAM GESEL XL, WAARAAN DE ARNHEMSE ZALEN JACOBIBERG, WILLEMEEN, KULTUURHUIS BOSCH, THE STAGE EN LUXORLIVE OP 7 EN 8 NOVEMBER ZULLEN DEELNEMEN, STAAT LUXOR LIVE OPNIEUW IN DE STEIGERS. NIET TER BESCHERMING TEGEN DE 'HORDES' POPLIEFHEBBERS MAAR OMDAT ER BIJ HET REINIGEN VAN DE GEVEL TIJDENS DE RESTAURATIE VAN LUXOR BESCHADIGINGEN IN EN AAN HET VOEGWERK ZIJN ONTSTAAN DIE MOETEN WORDEN HERSTELD.
 
JE KUNT JE AFVRAGEN WAAROM TWEE MAANDEN GELEDEN, TOEN DE STEIGER ER NOG STOND, NIET DIRECT ACTIE IS ONDERNOMEN. DE GEMEENTE ARNHEM, DE HUISEIGENAAR VAN LUXOR, EEN RIJKSMONUMENT, IS VIA DE DIENSTEN MO EN STADSONTWIKKELING TENSLOTTE NAUW BIJ DE DE RESTAURATIE VAN LUXOR, LIFE, AANWEZIG GEWEEST. EEN STERK STAALTJE VAN 'MONUMENTENZORG'. VAN GEMEENTEWEGE WORDT NAAR DE AANNEMER GEWEZEN DIE WELISWAAR ERKENT DAT DE SCHADE TIJDENS DE GEVELREINIGING IS ONTSTAAN MAAR UITDRUKKELIJK ONTKENT DAT ER MET IETS ANDERS DAN LAUWWARM WATER IS GEREINIGD. HET RESULTAAT DAARVAN EN HET ANTWOORD OP DE VRAAG WIE ER WAT ZAL MOETEN BETALEN WORDT DOOR HEM VOORGELEGD AAN ZIJN VERZEKERINGSMAATSCHAPPIJ.
 
MAAR WIE BETAALT WANNEER DE SCHADE DOOR DE VERZEKERING NIET WORDT GEDEKT? WIE BETAALT WANNEER BLIJKT DAT DE AANNEMER NIKS KAN WORDEN VERWETEN? WIE BETAALT DAN DE EXTRA KOSTEN VOOR HET OPNIEUW (LATEN) OPBOUWEN VAN EEN STEIGER EN DE KOSTEN VAN HET MEERWERK?
 
NOG MAAR TE ZWIJGEN OVER DE 'ONTVANGST' VAN DE GASTEN. DE CONCLUSIE VOOR VANDAAG IS DUIDELIJK; LUXOR HEEFT NOG ALTIJD 'GEEN GEZICHT' ! ....... WORDT VERVOLGD.......

4 NOVEMBER 2008

  

IS ARNHEM EEN NIEUWE POPZAAL RIJKER?

 

WANNEER JE DE AANKONDIGING IN DE VITRINEKAST VAN MUSIS CACRUM  VOLGT, WEL.  HET IS NIET LUXORLIVE DAT DE DIJK VOOR DE OPENINGSMAAND SEPTEMBER HEEFT GEPROGRAMMEERD MAAR EEN ANDERE GEMEENTELIJKE  WERKMAARSCHAPPIJ ANNEX POPZAAL, MUSIS SACRUM, HEEFT DE HUISBAND VAN HET VOORMALIGE LUXOR GEBOEKT. UI-TERST  MERK-WAAR-DIG! 

                                                                  

  

BETEKENT DIT, GEMEENTE EN DIRECTIE,  DAT ARNHEM BINNENKORT EEN CONCERT VAN HET GELDERS ORKEST KAN VERWACHTEN IN DE 'POPTEMPEL' LUXORLIVE? DE DIJK ZOU N.L. BIJ UITSTEK GESCHIKT ZIJN GEWEEST OM OOK DE ( POLITIEKE ) DOELGROEP IN LUXOR TE BEDIENEN; DE WAT OUDERE JONGERE. LUXOR MAG IMMERS VAN DE ARNHEMSE POLITIEK AB-SO- LUUT GEEN JEUGDCENTRUM WORDEN ZOALS DE AFGELOPEN MAANDEN UITVOERIG VIA DE MEDIA IS GEVENTILEERD. HET WACHTEN IS NU OP DE VOLGENDE 'CONTRAPRESTATIE'  VAN HET STADSBESTUUR AAN DE BEVOLKING.  WIJ DENKEN AAN DE 'ONGEZONDE MODELOBBY' DIE GEDWONGEN WORDT OM IN RUIL VOOR WAT SUBSIDIE AKTE DE PRESENSE TE GEVEN IN 'HET NIEUWE POPPODIUM VAN ARNHEM' LUXORLIVE.

GOUDVISHAL BEDROGEN ( DEEL 2 )

NU HOTEL BOSCH VAN HET ARNHEMSE COLLEGE GEEN EXTRA SUBSIDIE KRIJGT EN DE GOUDVISHAL, VEEL TE VOORBARIG, DE NEK IS OMGEDRAAID VRAGEN WIJ HET STADSBESTUUR NOGMAALS OM DE IN HET VERLEDEN GEMAAKTE AFSPRAKEN NA TE KOMEN. DE GOUDVISHAL HAD, GEZIEN DE ONTWIKKELINGEN RONDOM 'RIJNBOOG', NOG JAREN, MET DE DAARBIJ HORENDE ENTREEPRIJZEN, OP DE VIJFZINNENSTRAAT KUNNEN BLIJVEN ZITTEN. STERKER NOG, ZIJ KUNNEN GERUST TERUG, ALS ANTIKRAAK.........OF IS DIE POSITIE AL BEZET? 
WORDT VERVOLGD................                                                                      

19 - O9 - 08

 


'TALIBAN' IN ARNHEM

CULTUURBARBAREN SLAAN IN 2008 OPNIEUW TOE BIJ LUXOR

KRIJGT ARNHEM, NA JAREN POLITIEK TOUWTREKKEN, HET GERESTAUREERDE HISTORISCHE PAND LUXOR TERUG?

NEE. HET LUKT ONDANKS DE MILJOENENSUBSIDIE MAAR TEN DELE. EN PASSANT WERDEN TIJDENS DEZE RESTAURATIE NOGMAALS DE SPOREN VAN EEN FALEND STADSBESTUUR  OP PIJNLIJKE WIJZE ZICHTBAAR.

HET RELIEF VAN  DE VROUWENFIGUREN WERD NA DE OORLOG GROTENDEELS OP BARBAARSE WIJZE WEGGEHAKT T.B.V. EEN AANBOUW WAARVOOR DESTIJDS KENNELIJK MET HET GROOTSTE GEMAK VERGUNNING WERD VERLEEND. VEEL ARNHEMMERS ONDER DE VIJFTIG KENNEN DAAROM ALLEEN DE GROENE MARMEREN PLATEN NOG DIE ER VOOR IN DE PLAATS KWAMEN.

AFGELOPEN WEEK WERDEN DE LAATSTE RESTANTEN VAN DE GEHAVENDE VROUWENFIGUREN, NIET DOOR DE TALIBAN MAAR DOOR BOUWVAKKERS VAN LUXOR, VERDER WEGGEHAKT. HET VERHAAL GAAT DAT ER NU NAMAAKAFGIETSELS VOOR IN DE PLAATS KOMEN. PURE KITSCH DUS EN GEEN RESTAURATIE!  EN OOK DE WANDSCHILDERING  IS VOLLEDIG NAGEMAAKT, NIET GERESTAUREERD. (FOTO JUGENDSTILDECORATIE)LUXOR POPTEMPEL

OOK VAN DEZE POLITIEKE SLOGAN, BEDACHT DOOR COLLEGEPARTIJEN, BLIJFT MAAR EEN DEEL OVEREIND. LUXOR LIVE KAN AAN DE OORSPRONKELIJKE DOELSTELLING SLECHTS VOOR EEN DEEL VOLDOEN. VAN HET COLLEGEVOORNEMEN OM 'S OCHTENDS EEN KAMERORKEST EN S' AVONDS EEN POPCONCERT IN LUXOR TE PLANNEN ZAL DUS ZOALS TE VOORZIEN WAS ALLEEN AL UIT LOGISTIEK OOGPUNT NIETS TERECHTKOMEN.

GOUDVISHAL BEDROGEN

DE DOOR VOORSTANDERS AANGEKONDIGDE FASCILITERING EN SAMENWERKING BINNEN LUXOR TUSSEN JACOBIBERG, WILLEMEEN EN GOUDVISHAL IS DUS VOOR DE OPENING AL OM ZEEP GEHOLPEN. EEN DESTIJDS DOOR FRACTIE JASPERS AANGEKONDIGD SCENARIO WORDT NU VOLTROKKEN. DE CULTUURVERSCHILLEN TUSSEN DE DIRECTIES, DE MUZIEKSTROMEN EN HET RESPECTIEVELIJKE PUBLIEK WAREN EN ZIJN TE GROOT OM HET OORSPRONKELIJKE VOORNEMEN TE KUNNEN UITVOEREN VIA EEN CENTRAAL GELEIDE PROGRAMMERING OF EEN LEIDING MET DRIE KAPITEINS OP EEN SCHIP. NOG AFGEZIEN VAN HET FEIT DAT HET OVERIGENS PRACHTIG GERESTAUREERDE LUXOR ALS GEBOUW HET "GEWELD" VAN EEN PROGRAMMERING VAN B.V. 'DE GOUDVISHAL' NIET ZONDER KLEERSCHEUREN OVERLEEFT. 

WAAR BLIJFT DE NIEUWE HAL VOOR DE GOUDVISHAL?

WIJ VINDEN DAT HET COLLEGE HAAR BELOFTE DIRECT MOET NAKOMEN EN NU OP DE PROPPEN MOET KOMEN MET EEN VOLWAARDIGE ALTERNATIEVE LOKATIE VOOR EXPERIMENTELE MUZIEK, HOE 'HARD' DAT OOK MAG KLINKEN.

DE TUSSENSTAND; LUXOR WORDT EEN MOOI GERESTAUREERD PAND MAAR WORDT OOK GEGARANDEERD EEN SLECHT BEREIKBARE, ZWAAR GESUBSIDIEERDE CONCURRENT VAN DE KLEINE ZALEN ALS POSTTHEATER EN HET HOF EN VAN DE GEMEENTELIJKE WERKMAATSCHAPPIJEN SCHOUWBURG EN MUSIS SACRUM. EN DAN NU DE GEWETENSVRAAG; HOE HOOG, DAMES EN HEREN POLITICI, MOGEN VAN U DE JAARLIJKSE TEKORTEN OPLOPEN?

EEN GEMISTE KANS

ARNHEM HAD/HEEFT, IN TEGENSTELLING TOT WAT 'KENNERS' BEWEREN, NOG ALTIJD GROTE BEHOEFTE AAN EEN VOLWAARDIGE POPZAAL MET MEERDERE, GROTERE EN KLEINERE PODIA MET EEN TOTALE ZAALCAPACITEIT VAN 3000 PERSONEN. AAN OEFENRUIMTEN EN AAN STUDIO'S. DEZE FORMULE ZOU DAAROM ALSNOG IN HET NOG TE CREEEREN STADSHART-ZUID GEREALIEERD MOETEN WORDEN.  WORDT VERVOLGD!

fotografie: Ed Willemsen 14-04-2008 

WIJ BIJTEN ZELF DE SPITS AF
INFOCENTRUM SLAG OM ARNHEM

Ruim 60 jaar na dato is blijkbaar nog steeds het gevecht rond de brug gaande. Het infocentrum dat gerealiseerd zou worden bij de ingang van het Volkshuisvestingsgebouw, het voormalig BASF-kantoor bij de John Frostbrug, kan nog steeds de deuren niet openen vanwege een tekort op de begroting. Over de realisatie van dit minuscule plekje, 60m2, ongeveer de grootte van een granaatinslag, wordt blijkbaar door een in blazer gestoken ‘legertje’ slag geleverd. Wij schamen ons en kunnen deze gang van zaken aan niemand uitleggen. Wij maken ons zorgen over de haalbaarheid laat staan hoe de continuering van het infocentrum zal worden gewaarborgd. Wij vinden het te gek voor woorden dat “Oosterbeek” het centrum gaat bemannen. De bedoeling van het initiatief was nu juist dat de Arnhemmers dit zelf gingen doen! Er zijn in Arnhem genoeg deskundige vrijwilligers te vinden.

14-09-06